مراقبت از دندانها

اگر می خواهید هنگامی که لبخند می زنید زیبایی دندان هایتان خودنمایی کند چند نکته را به شما پیشنهاد می کنیم:

 1 - به سفیدی دندان های خود اهمیت بسیاری دهید. به این منظور باید:

- از خوردن و نوشیدن موادی که باعث کدر کردن دندان ها می شود تا حد ممکن پرهیز کنید و در صورت مصرف آنها بلافاصله مسواک بزنید.

- استعمال دخانیات نه تنها صدمات جبران ناپذیری به سلامت شما وارد می آورد، بلکه دشمن بزرگی برای دندان و لثه محسوب می شود.

 2 - به مدت زمان مسواک زدن خود توجه کنید. فکر نکنید که یک مسواک زدن با عجله می تواند به بهداشت دهان و دندان شما کمک کند. پیشنهاد می کنیم که حداقل دو دقیقه مسواک بزنید. حالا اگر بیشتر خواستید که چه بهتر!

 3 - سفت و سخت مسواک نزنید. فکر نکنید این کار دندان ها را تمیزتر می کند.

 لبخندی زیبا با دندان هایی سفید

 

4 - چای را در برنامه غذایی خود بگنجانید، گفته می شود این نوشیدنی دارای خواص ضد باکتری است، از تجمع موادی که باعث پوسیدگی دندان می شوند جلوگیری می کند و همچنین مقدار قابل توجهی فلوراید  را نیز در بردارد.

 روزانه یک فنجان چای نیز برای بهره بردن از تمام این خواص کفایت می کند.

البته بعد از نوشیدن چای مسواک را فراموش نکنید چون می تواند باعث تیرگی دندان ها شود.

 5 - هر یک ماه یا دو ماه مسواک خود را عوض کنید. برس مسواک با گذشت زمان و مصرف مکرر نه تنها خاصیت تمیز کنندگی خود را از دست می دهد، بلکه می تواند به محل مناسبی برای تجمع باکتری ها بدل شود.

 

از خوردن و نوشیدن موادی که باعث کدر کردن دندان ها می شود تا حد ممکن پرهیز کرده و در صورت مصرف بلافاصله مسواک بزنید.

 

 6 - از دهان شویه هایی که می توانند مانع پوسیدگی و تجمع باکتری در دهان شوند نیز استفاده کنید. البته این کار را پس از مشورت با یک دندان پزشک انجام دهید.

 7 - زبان خود را هم بشویید.

 8 - از مصرف زیاد غذاهای شیرین پرهیز کنید. حتی اگر دیگر بزرگ شده اید!

 9 - از مصرف میوه بخصوص سیب غافل نشوید.

منبع: روزنامه هموطن سلام

سفید کردن دندانها

مواد سفیدکننده دندان: مفید یا مضر؟

 

برای سفید کردن دندان‌ها از دو ماده پراکسید هیدروژن و کارباماید پراکساید استفاده می‌شود، که سال هاست در دهان شویه‌هایی که روزانه مصرف می‌شود، وجود دارند.

لبخند

این مواد مورد تأیید جوامع دندان پزشکی هستند. اما توجه کنید گاهی برخی افراد به این مواد حساسیت دارند که در این صورت اصلاً نباید با این مواد دندان ها را سفید کنند. برای این که مطمئن شوید شما به این مواد حساسیت ندارید، از دندان پزشک تان بخواهید قبل از مصرف، این مواد را روی شما آزمایش کند.

نکته دیگر این که ممکن است پس از سفید کردن دندان‌هایتان ‌«دچار حساسیت دندانی» شوید که با نوشیدن چای داغ یا آب یخ و خوردن ‌بستنی و مواد غذایی ترش، دندان‌هایتان به صورت گذرا درد خواهند گرفت. معمولاً این حساسیت گذراست و می توان با فاصله انداختن بین جلسات درمانی، آن را بهبود بخشید. پس از اتمام دوره‌ درمانی، اگر هم چنان حساسیت دندان های شما  به جا مانده بود، می‌توانید از خمیردندان ضد حساسیت استفاده کرده و آن را جایگزین خمیر دندان معمولی‌تان کنید.

به هر حال حساسیت دندانی یکی از عوارض سفید کردن دندان‌هاست که شاید به آن گرفتار شوید.

چند درجه روشن‌تر؟

«اگر دندان‌هایم را سفید کنم، چند درجه روشن‌تر می‌شوند؟»

این شاید اولین سئوالی است که از دندان پزشک می‌پرسید. در تبلیغات بسیاری از محصولات سفیدکننده دندان می‌بینیم که ادعا می‌کنند، با یک بار استفاده از آن محصول، دندان‌های شما تا 9 درجه روشن‌تر می‌شوند، ولی این بیشتر یک فریب تبلیغاتی است تا واقعیت. معمولاً این محصولات، پس از هر بار استفاده، فقط 2 تا 3 درجه دندان‌ها را سفیدتر می‌کنند.

برای این که بفهمید رنگ دندان‌هایتان، چقدر سفیدتر شده است، باید رنگ آنها را قبل و بعد از درمان، ثبت کنید. متأسفانه هنوز سیستم استانداردی در دندان پزشکی برای مشخص کردن رنگ دندان‌ها وجود ندارد و رایج‌ترین وسیله‌ای که در مطب‌های دندان پزشکی استفاده می‌شود، نمونه رنگ "وایتا (Vita)" است. در این نمونه رنگ، رنگ دندان‌ها به 4 گروه تقسیم می‌شود:

A(قهوه‌ای مایل به سرخی)، B(زرد مایل به سرخی)، C(خاکستری) و D (خاکستری مایل به سرخی).

در هر یک از این 4 گروه، 4 یا 5 نوع تیرگی و روشنی وجود دارد. دندان پزشک به شما کمک خواهد کرد، رنگ دندان‌تان را قبل و بعد از درمان، با مقایسه با نمونه رنگ تعیین کنید و متوجه شوید، سفید کردن دندان‌ها، چند درجه دندان هایتان را روشن‌تر کرده است. جالب است بدانید، همه دندان‌های شما یک رنگ نیستند، معمولاً دندان های جلویی روشن‌تر و دندان‌های آسیا تیره‌ترند. هدف اصلی از سفید کردن دندان ها این نیست که به روشن‌ترین درجه برسیم، بلکه دندان هایتان را باید تا درجه‌ای روشن کنید که با رنگ چهره شما هماهنگی داشته باشد.

سفید کردن دوباره 

شما نباید تصور کنید یک بار که دندان هایتان را سفید کردید، تا مدت‌ها دیگر به سفید کردن آنها احتیاج نخواهید داشت. سفید کردن دندان‌ها اثرات همیشگی ندارد. دندان ها معمولاً یک سال یا بیشتر سفید باقی خواهند ماند و حفظ نتایج درمانی به این بستگی دارد که شما پس از سفید کردن دندان هایتان، چقدر توصیه‌های ایمنی را رعایت کنید.

نوشیدن زیاد قهوه و چای، کشیدن سیگار، استفاده از نوشابه‌های رنگی و عدم توجه به بهداشت دهان، از عواملی هستند که تمام زحمت‌های شما را بر باد می‌دهند و دندان‌هایتان را در مدت زمان کوتاهی پس از سفید کردن، به رنگ اولیه خود باز می‌گردانند.

سفید کردن دندان؛ هرگز

دوست دارید بدانید چه کسانی نباید دندان هایشان را سفید کنند؟ حقیقت این است که سفید کردن دندان‌ها برای بعضی افراد جواب نمی‌دهد و یا حتی خطرناک و مضر است.اگر مینا و یا عاج دندان‌های شما به صورت مادرزادی دارای نواقصی بوده و بد ساخته شده باشند، بعید است بتوانید با این تکنیک به رنگ دلخواهتان برسید، شما باید دندان هایتان را لامینیت کنید.

بعضی افراد دندان های حساسی دارند و با خوردن غذاهای گرم و ترش و یا یخ و بستنی دندان هایشان «تیر» می‌کشد. اگر شما هم دندان های حساسی دارید، بهتر است به فکر سفید کردن دندان هایتان نباشید، چون این امر، حساسیت شما را تشدید خواهد کرد.

خانم‌های باردار یا شیرده نیز بهتر است سفید کردن دندان ها را به بعد از دوران بارداری یا شیردهی موکول کنند.

به طور کلی دندان ‌هایی که رنگشان زرد، نارنجی و قهوه‌ای است به درمان پاسخ بهتری می‌دهند، ولی دندان هایی که رنگ زمینه‌ای آنها خاکستری یا آبی است، چندان سفید نمی‌شوند.

اگر دندا ن های شما شدیداً تغییر رنگ پیدا کرده است، معمولاً فقط با سفید کردن دندان‌ها، به رنگ دلخواهتان نخواهید رسید.

هشت توصیه ی مفید:

1 - ژل سفید کننده را فقط به مقدار تجویز شده، درون قاشقک بریزید. تصور نکنید با مصرف بیشتر، دندان ها زودتر و بیشتر سفید می‌شوند.

2 - در مواقعی که قاشقک حاوی ژل سفیدکننده در دهانتان است، از مصرف مایعات و غذاها خودداری کنید.

3 - زمان تجویز شده را دقیقاً رعایت کنید.

4 - از فشردن قاشقک حاوی ژل با فشار دندان‌های فک مقابل یا با دست اجتناب کنید.

5 - در طول درمان، از خوردن آشامیدنی‌ها و موادغذایی رنگی مانند قهوه‌، چای، انواع کولاها، سبزی و انواع سس‌های رنگی دوری کنید.

6 - سیگار نکشید و از خوردن میوه‌های ترش و اسیدی مثل مرکبات و تنقلات مثل لواشک، تمبرهندی و قره‌قورت خودداری کنید.

7 - از همه مهم تر اینکه قبل از استفاده از مواد سفیدکننده و در روزهای بعد از آن، دندان هایتان را به خوبی مسواک بزنید و نخ بکشید.

8 - اگر قاشقکی که دندان پزشک برای سفید کردن دندان هایتان در خانه به شما داده است، دقیقاً متناسب با فک‌های شما نیست با او تماس بگیرید تا آن را برایتان تنظیم کند. چون در غیر این صورت، مواد سفیدکننده از لبه‌های آن به لثه‌ها، لب و زبان شما رسیده و آنها را زخم خواهند کرد.

چگونه مسواک میزنید؟

چگونه مسواک می زنید؟

مسواک

حسابی خوابتان می آید و آماده‌اید در رختخواب شیرجه بزنید، ولی یک کار باقی مانده است و آن هم سر زدن به آخرین دوستی است که در طول روز با او ملاقات می ‌کنید، "مسواک عزیز" را می ‌گویم. با بی‌ حوصلگی به دستشویی می ‌روید، خمیر دندان را روی مسواک می ‌گذارید و به جلوی تلویزیون برمی‌ گردید. در حالی که غرق تماشای آخرین صحنه‌های فیلم هستید، دندان‌هایتان را تند تند مسواک می ‌زنید. فکر می ‌کنم یک دقیقه هم نمی‌ شود.

اگر از شما سوال کنند، کدام قسمت‌ از دندان‌ها یتان را مسواک زده‌اید، به یاد ندارید، چون در حالی که غرق تماشای آخر فیلم بودید، مثل هر شب و به صورت خودکار، در کوتاه ‌ترین زمان ممکن دندان‌ها یتان را مسواک زده‌اید.

یک لحظه صبر کنید، حتما قبول دارید شما همین یک دست دندان را دارید و اگر هر یک از آنها را از دست بدهید، دندان تازه‌ای به جای آن رویش پیدا نخواهد کرد و باید تا آخر عمر با جای خالی آن کنار بیایید. از همین امشب با دندان‌ها یتان مهربان ‌تر باشید. لحظاتی را فقط به مسواک زدن اختصاص دهید، جلوی آینه بایستید و با این روش جدید دندان‌ها یتان را مسواک بزنید.

*‌ همیشه عادت کرده‌ایم از سطح جونده یا سطح "لپی گونه‌ای" دندان‌ها مسواک زدن را شروع کنیم، بنابراین بیشتر اوقات وقتی نوبت به سطح زبانی دندان‌ها می ‌رسد، یا دستمان خسته شده است و یا مسواک زدن این سطح از دندان‌ها را از قلم می‌ اندازیم.  بنابراین از امشب به بعد، اول سطح زبانی دندان‌ها، بعد سطح جونده و آخر از همه سطح گونه‌ای دندان‌هایتان را مسواک بزنید.

هنگامی که سطح جونده را مسواک می ‌زنید، موهای مسواک را مثل برس روی این سطح نکشید. این کار نه تنها موجب سایش سطح دندان‌ها می ‌شود، بلکه عمق شیارهای سطح دندان را نیز پاک نخواهد کرد. روش درست آن است که موهای مسواک را روی سطح جونده دندان‌ها فشار دهید و مسواک را فقط در جای خود لرزش دهید. به این ترتیب عمق شیارها که محل اولیه ی ایجاد پوسیدگی است، پاک خواهد شد.

* پشت دندان‌های جلویی و پشت آخرین دندان‌های موجود در هر قوس فکی که معمولاً دندا‌ن‌های عقل هستند، سرزمین‌های فراموش شده در دهان شما می ‌باشند که مسواک کمتر به این سرزمین‌ها پا می ‌گذارد.

برای پاک کردن این سطوح، مسواکتان را به صورت عمودی گرفته و یک زاویه 45 درجه به آن بدهید. در این وضعیت موهای مسواک به این سطوح رسیده و می‌ تواند کاملا این سطوح را پاک کند. 

از همین امشب برای مسواک زدن از این روش جدید استفاده کنید.‌

جلوگیری از پوسیگی دندان

مواد غذایی موثر در پوسیدگی دندان و جلوگیری از آن

پوسیدگى دندان یکى از رایج ترین بیمارى هاى عفونى است و بر اساس گزارشات ارائه شده 5 برابر رایج تر از بیماری آسم است.

بررسى پوسیدگى دندان ها نشان مى دهد که بچه هایى که والدین آنها حداقل تا لیسانس تحصیل کرده اند، کمتر از بچه هایى که والدین آنها کمتر از لیسانس هستند به پوسیدگى دندان ها مبتلا هستند.

ایجاد پوسیدگى به عواملى چون ترکیبات مینا و عاج دندان، محل قرارگیرى دندان ها، ترکیبات و میزان ترشح بزاق و وجود شیارها و حفرات در تاج دندان بستگى دارد.

بزاق هاى آلکالوئیدى اثر پیشگیرانه دارند. به همان میزان که بزاق اسیدى موجب افزایش خطر پوسیدگى مى شود، روش زندگى نیز در این پدیده موثر است. باکترى ها عامل اساسى در ایجاد پوسیدگى هستند.

 کربوهیدرات ها ماده ی ایده آل براى باکترى های مولد پوسیدگی دندان هستند و فرآورده هاى اسیدى ناشى از آنها موجب کاهش PH بزاق به پایین تر از 5/5 مى شود که زمینه مناسب را براى تولید پوسیدگى فراهم مى کند.

 پوسیدگی ریشه ی دندان

فاکتور اولیه در ایجاد پوسیدگى ریشه، عقب نشینى لثه است که اغلب ناشى از بیمارى لثه است که در این حالت ریشه هاى عریان بسیار مستعد پوسیدگى هستند. فاکتورهاى دیگرى که با افزایش شیوع این پوسیدگى ارتباط دارد، میزان سن، فقدان فلوراید موجود در آب، بهداشت ضعیف دهان و خوردن مکرر مواد غذایی حاوی کربوهیدرات است.

درمان پوسیدگى ریشه شامل ترمیم دندان و مشاوره تغذیه است. پوسیدگى ریشه یک بیمارى عفونى دندان است که در بالغین مسن تر بیشتر مشاهده مى شود، زیرا این گروه از افراد دندان هاى طبیعى خود را در مدت بیشترى نگه داشته اند.

 عوامل تغذیه اى موثر بر پوسیدگى دندان

دندان

عوامل تغذیه اى موثر بر پوسیدگى دندان عبارتند از : دفعات مصرف مواد کربوهیدراتی یا قندی، نوع تغذیه، دفعات غذا خوردن، ترکیبات مواد غذایى و آشامیدنى، مدت زمان تماس دندان با مواد غذایى و آشامیدنى.


 مواد غذایی مولد پوسیدگی

کربوهیدرات ها ماده ی ایده آل براى باکترى های مولد پوسیدگی دندان هستند و فرآورده هاى اسیدى ناشى از آنها موجب کاهش PH بزاق به پایین تر از 5/5 مى شود که زمینه مناسب را براى تولید پوسیدگى فراهم مى کند.

مواد قندى در چهار گروه از شش گروه مواد غذایى موجود هستند: 1- حبوبات 2- میوه ها 3 - فرآورده هاى لبنى 4- مواد قندى.

با وجود اینکه بعضى سبزیجات نیز مواد قندى دارند، ولى گزارشى مبنى بر پوسیدگى زایى آنها ارائه نشده است. موادى چون نشاسته موجب کاهش PH بزاق به کمتر از 5/5 مى شود. بیسکوییت، چیپس، نان و انواع میوه ها (تازه، خشک و کمپوت) و همچنین آب میوه ها نیز پوسیدگى زا هستند.

تمایز بین مواد مولد پوسیدگى دندان، متوقف کننده پوسیدگى و ضد پوسیدگى بسیار مهم است.

نتایج مطالعات نشان داده است که میزان اسیدى که از تخمیر مواد غذایى توسط باکترى های دهان ایجاد مى شود به مقدار قند موجود در آن ماده بستگى دارد. پوسیدگى زایى همچنین تحت تاثیر عوامل دیگرى مانند حجم و میزان بزاق تولید شده در فرد، تعداد وعده هاى مصرف غذا، ترکیبات مواد غذایى مورد استفاده، میزان تشکیل پلاک میکروبى و میزان استعداد ژنتیکى فرد است.

 
 

مواد غذایى متوقف کننده ی پوسیدگى

یا آن دسته که توسط میکروب هاى پلاک دندان، قابل مصرف نیستند، PH بزاق را به پایین تر از 5/5 کاهش نمى دهند.این مواد شامل پروتئین هایى چون تخم مرغ، ماهى، گوشت، بعضى سبزیجات و آدامس هاى بدون قند هستند. قندهاى مصنوعی از قبیل ساخارین، سیکلامات ها و آسپارتام نیز جزء این گروه هستند. بعضى از شواهد دال بر این است که قندهای مصنوعی به علت اینکه مواد مورد نیاز را در اختیار باکتری های مولد پوسیدگی قرار نمى دهند، متوقف کننده ی پوسیدگى هستند.
 

مواد غذایى ضد پوسیدگى

، موادى هستند که هنگام استفاده از آنها جذب غذاهاى اسیدزا توسط باکترى ها مختل مى شود. الکل هاى پنج قندى جزء این دسته محسوب مى شوند، زیرا توسط آمیلاز بزاق تجزیه نمى شوند. مکانیسم عمل این گروه از مواد شامل فعالیت هاى ضدمیکروبى علیه باکتری های مولد پوسیدگی است. از جمله ی این مواد می توان آدامس های بدون قند حاوی گزیلیتول را نام برد.

تاثیر آدامس در کاهش پوسیدگى از طریق ترشح بزاق است که منجر به افزایش فعالیت خنثى سازى بزاق و در پى آن افزایش زدودن کربوهیدرات ها از سطح دندان مى شود. آدامس هاى بدون قند از طریق افزایش ترشح بزاق در کاهش پوسیدگى موثر هستند.توصیه مى شود پس از غذا هاى حاضرى یا وعده هاى غذایى از آدامس بدون قند استفاده کنید تا احتمال پوسیدگى را کاهش دهد. در عین حال امکان معدنى شدن مجدد بخش هاى تخریب شده دندان نیز افزایش مى یابد.

آدامس های بدون قند حاوی گزیلیتول هستند. در واقعمکانیسم ضد پوسیدگى گزیلیتول موجود در آدامس، جایگزین شدن آن به جاى قند است. همچنین تعداد باکتری های مولد پوسیدگی را کاهش می دهد. استرپتوکوک موتان(باکتری مولد پوسیدگی) قادر به متابولیزه کردن گزیلیتول نیست.

از دیگر مواد ضد پوسیدگى مى توان پنیر چدار و سوئیسى را نام برد.

 

 

مشخصات یک مسواک مناسب

مشخصات یک مسواک مناسب

مسواک 2

  بارها و بارها شده که بیماران از من در مورد مسواک خوب و اینکه چه خمیر دندانی را مصرف کنیم، سئوال کرده اند. فکر می کنم این سئوال در ذهن خیلی های دیگه باشه، به خصوص با این همه مسواک و خمیر دندانی که در بازار است و تبلیغات زیادی که وجود دارد آدم گیج می شود که معیار انتخاب خمیر دندان و مسواک خوب چیست؟ در این مطلب سعی می کنم چند نکته را برای افزایش آگاهی شما نسبت به این موضوع متذکر شوم.

در مورد خمیر دندان باید بگویم که اصلا حساسیتی نسبت به این موضوع نداشته باشید. چرا؟

راستش را بخواهید خمیردندان های مختلف فرق چندانی با هم ندارند، بخصوص که در رعایت بهداشت دهان و دندان نوع خمیر دندان حداقل نقش را دارد.

 

همه ی خمیر دندان ها شامل این مواد هستند: مواد شوینده، ساینده، کف کننده، خوشبو کننده، مواد حاوی فلوراید و یک BASE که ماده اصلی خمیر دندان را تشکیل می دهد.

 

همه خمیر دندان ها این مواد را دارند و تفاوت آنها جزئی است و بسته به نوع مواد خوشبو کننده یا نوع بسته بندی شاید اختلافی با هم داشته باشند که این اختلاف هم نقش چندانی در بهداشت دهان و دندان بازی نمی کند. به عنوان مثال خمیردندان سیگنال با پاوه هیچ فرقی ندارند و اینطور نیست که بگوییم حالا سیگنال چی هست؟! به تبلیغات در این موارد اهمیت ندهید.

نوع مسواک بر خلاف خمیر دندان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. چرا ؟ چون نقش اساسی در بهداشت دهان و دندان دارد. شما بدون خمیر دندان می توانید به خوبی دندان هایتان را تمیز کنید، اما اگر مسواک خوبی نداشته باشید، این امر غیر ممکن است. برای همین سعی می کنم شرایط یک مسواک خوب را برایتان به طور مفصل توضیح دهم.

 یک مسواک خوب آن است که بعد از مدتی استفاده، پرزهای آن پخش و پلا نشود. عکس بالا را نگاه کنید. این مسواک مفت هم نمی ارزد. می بینید که چقدر پرزهای آن پخش و پلا شده است. شاید بگویید که همه مسواک ها بعد از مدتی اینطور می شوند. نه اینگونه نیست. مسواک اگر خوب باشد، به جای اینکه دو هفته ای داغون شود، 4-3 ماه بدون اینکه پرزهایش مشکلی پیدا کنند، کار می کند.

   این مسواک حدود چهار ماه است که استفاده می شود. می بینید که پرزهایش صاف و سرحال هستند.

مسواک2

حال چرا باید به پرزهای مسواک اهمیت داد؟ واقعیت این است که اگر به نوشته ای که در مورد نحوه مسواک زدن(لینک ان در پایین صفحه است) داشتم دقت کرده باشید، تمیز کردن دندان ها وقتی میسر است که پرزهای مسواک خاصیت FLEXIBILITY یا خاصیت ارتجاعی خود را از دست نداده باشند. خاصیت ارتجاعی پرز مسواک به حالتی گفته می شود که وقتی پرز مسواک را خم کردیم به حالت اولیه ی خود برگردد. این حالت باعث می شود که پرزها، مواد غذایی را به خوبی تمیز کنند. اگر این حالت وجود نداشته باشد موقعی که پرزهای مسواک را روی دندان می کشیم به جای اینکه مواد غذایی را تمیز کنند، از روی آن سُر می خورند و ردّ می شوند.

حال اگر مسواک خوبی داشته باشید، پُرزهای آن برای چندین ماه خاصیت ارتجاعی خود را حفظ می کنند. ولی پرزهای یک مسواک ارزان و نامرغوب بعد از چند بار استفاده، پخش و پلا می شود. اگر دیدید مسواکی اینگونه است، دیگر از آن نوع نخرید. 

به تصویر بالا نگاه کنید. همین الان بروید دستشویی و مسواک هایتان را بررسی کنید. هر کدام مثل مسواک بده شده اند، آن را دوربیندازید ؟! و یک مسواک مرغوب و مناسب بخرید.

بعد از مسواک زدن و دندان ها و شستن آن، کف پرزهای مسواک را به خوبی بررسی کنید تا کاملا تمیز شده باشد، زیرا ما به تمیز بودن خود مسواک کمتر اهمیت می دهیم.

   این عکس را می بینید. این مسواک با این همه کثیفی توسط یکی از بیمارانم مصرف می شد که من آن را مصادره کردم !!!! زیرا از بیمارهایی که نزد من می آیند، می خواهم دفعه ی بعد مسواک خودشان را بیاورند تا با آن مسواک زدن را توضیح بدهم و این فرصتی می شود که مسواکشان را هم بررسی کنم. این مسواک یک بنده خدایی بود که تا آخرین روز هم مصرف می کرده ؟!

زیاد به این مسئله فکر نکنید که مسواک نرم بخریم یا زبر!! آنچه که مهم است دقت در تمیز کردن دندان ها و وضعیت پرزهای مسواک است.

از تجربه ی دندانپزشک خود در زمینه ی انتخاب مارک مناسب برای خرید مسواک استفاده کنید، چون این مارک در هر کشوری فرق می کند. در ضمن چندین مسواک با مارک های متفاوت وجود دارند که همگی خوب هستند.

مسواک هر چقدر هم خوب باشد، در مقابل لبه های تیز دندان پوسیده نمی تواند مقاومت کند و در این حالت، پخش و پلا شدن پرزهای مسواک، هیچ ارتباطی به نوع مسواک ندارد.

با توجه به اینکه ممکن است در هر شهری مسواک مرغوب در دسترس متفاوت باشد، لذا از ذکر اسامی مارک های مناسب خودداری می کنم.

اگر پُر کردگی های ناجور یا دندان های پوسیده ای دارید که دارای لبه های تیز هستند، این حالت ها به مسواک شما آسیب می رساند و با شکستن پرزها، خاصیت ارتجاعی آنها را از بین می برند. لذا هر چه سریع تر باید نسبت به ترمیم دندان ها و پر کرددگی های ناجور اقدام کنید و مسواکتان را هم عوض کنید.