آیین نامه تحصیل همزمان دانشجویان دارای استعدادهای درخشان در دو رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی

مقدمه

به منظور شکوفایی وهدایت آموزشی دانشجویان دارای استعداد درخشان در نظام آموزش عالی کشور، « آیین نامه تحصیل همزمان دانشجویان دارای استعدادهای درخشان در دو رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی » طبق مواد ذیل تدوین می شود.

ماده 1- به منظور رعایت اختصار، واژه های زیر در این آیین نامه به کار برده می شود:

وزارت: منظور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

دانشگاه: منظور هر یک از دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی و پژوهشی کشور است که طبق مقررات     وزارت به فعالیت مشغول هستند.

شورای هدایت: منظور شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت است.

رشته: منظور هر یک از رشته های تحصیلی دانشگاهی است که دارای کد رشته در دفترچه آزمون سازمان سنجش آموزش کشور است.

ماده 2-  دانشجویان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته که حداقل دو نیمسال و حداکثر چهار نیمسال                              تحصیلی خود را با حداقل میانگین کل هفده گذرانده و دارای یکی از ویژگیهای زیر باشندمجازند علاوه بر رشته تحصیلی خود، به طور همزمان، در یکی از رشته های کارشناسی دانشگاههای کشور به تحصیل ادامه دهند.

الف- پذیرفته شدگان آزمون سراسری ورود به دانشگاه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته که نمره کل آزمون آنها، به تأیید سازمان سنجش آموزش کشور، 5/2 انحراف معیار از میانگین نمره های شرکت کنندگان در گروه آزمایشی ذیربط بیشتر باشد؛

ب- دارندگان نشان طلای کشوری از المپیادهای علمی دانش آموزی، به تأیید وزارت آموزش و پرورش؛

ج- برگزیدگان رتبه اول جشنواره های خوارزمی و رازی در مرحله کشوری به تأیید دبیر خانه هر یک از جشنواره ها؛

د- دانشجویانی که بنا به دستورالعمل مصوب دانشگاه دارای ویژگیهای استعداد درخشان هستند.

تبصره 1- اولویت انتخاب رشته دوم با رشته های گروههای علوم انسانی ، هنر و علوم پایه و رشته های مکمل رشته اول و موجود در دانشگاه محل تحصیل دانشجو است و دانشجو موظف است تأیید گروه آموزشی رشته دوم را برای آغاز تحصیل همزمان در دو رشته کسب کند.

تبصره 2- دانشگاه موظف است برای اجرای بند « د » دستورالعملی رابا توجه به ویژگیهای علمی و فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشجویان تدوین کند که براساس آنحداکثر پنج درصد از دانشجویان هر رشته ( یا گرد کرده آن با تقریب کمتر از 1) که مشمول بندهای «الف» تا «ج» این ماده نیستند ، مجاز به تحصیل همزمان در دو رشته باشند.

ماده 3- دانشجو پس از ورود به رشته دوم مجاز است در هر نیمسال حداکثر تا سقف سی واحد از مجموع درسهای دو رشته را به نحوی اخذ کند که در مدت مجاز تحصیل در رشته اول، هر دو رشته را به پایان رساند.

تبصره 1- پس از ورود دانشجو به رشته دوم ، استاد راهنمای رشته اول با هماهنگی مدیر گروه آموزشی رشته دوم وظیفه راهنمایی دانشجو را بر عهده خواهد داشت.

تبصره 2- تحصیل همزمان در دو رشته مشمول همه ضوابط و مقررات آیین نامه آموزشی دوره کارشناسی وزارت است.

تبصره 3- باتأیید گروههای آموزشی رشته اول و رشته دوم، دانشجو می تواند درسهایی را که به لحاظ محتوایی تطابق موضوعی داشته باشند صرفأ در یکی از دو رشته بگذراند.

ماده 4- دانشجو مجاز است در طول تحصیل خود، فقط یک بار از تسهیلات تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی بهره مند شود.

تبصره- دانشجو میتواند در طی دوران تحصیل همزمان در دو رشته ، با نظراستاد راهنما از تحصیل در یکی از دو رشته انصراف دهد و تحصیل خود رادر رشته دیگر به پایان رساند.

ماده 5- پس از اتمام موفقیت آمیز دوره آموزشی در هر یک از رشته ها، طبق مقررات وزارت، دانشجو به دریافت دانشنامه آن رشته نائل می شود.

تبصره 1- تا زمانی که دانشجو تحصیل در هر دو رشته را به پایان نرسانده باشد ، شاغل به تحصیل شناخته می شود و معرفی وی به اداره نظام وظیفه پس از پایان تحصیلات در هر دو رشته خواهد بود.

تبصره 2- دانشجو پس از پایان تحصیلات در هر یک از دو رشته، مجاز است در آزمون ورودی مقطع بالاتر شرکت کند.

ماده 6- مفاد این آیین نامه ، مطابق دستورالعملی اجرایی خواهد شد که به تصویب دانشگاه رسیده باشد.

ماده7- معاون آموزشی وزارت وظیفه نظارت بر اجرای این دستورالعمل را بر عهده دارد و در موارد بروز اختلاف در تفسیر مفاد، نظر این معاونت مورد استناد خواهد بود.

ماده 8- این آیین نامه مشتمل بر یک مقدمه، هشت ماده و هشت تبصره در تاریخ 25/9/1383 به تصویب شورای هدایت استعداد درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید و جایگزین «دستورالعمل چگونگی تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی» مصوب دوازدهمین جلسه شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت در تاریخ 5/11/77 ، و تفسیریه های بعدی مربوط به آن می شود و از تاریخ تصویب لازم الاجراست.