آیین نامه تسهیلات آموزشی ،پژوهشی و رفاهی ویژه استعدادهای درخشان

مقدمه:

در اجرای بند1 ماده 2 آئین نامه شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت بهداشت ، درمان آموزش پزشکی و به منظور برقراری تسهیلات ویژه آموزش و پژوهشی برای دانشجویان دارای استعداد درخشان و شکوفایی استعدادهای بالقوه آنان با محوریت ارزشهای والای اسلامی ، انسانی و ملی این آئین نامه تصویب گردید.

ماده1- دانشجویان موضوع این آئین نامه عبارتند از:

الف- برگزیدگان آزمون سراسری گروه علوم تجربی با کسب نمره 5/2 انحراف معیار بالاتر از میانگین(با معرفی سازمان سنجش آموزش کشور)

ب- دارندگان مدال طلا ،نقره و برنزه کشوری از المپیادهای علمی دانش آموزی (با معرفی وزارت آموزش و پرورش)

ج-برگزیدگان حائز رتبه های اول تا سوم نهایی جشنواره ی رازی، جشنواره های خوارزمی و جوان خوارزمی(در زمینه علوم پزشکی )با معرفی دبیر خانه های مربوطه.

د-مالکان ابداع یا اختراع ثبت شده با تائید معاونت تحقیقات و فناوری وزارتخانه های مربوطه.

ه-دانشجویان نمونه کشوری

گروه پزشکی با معرفی نهاد ذیربط

*-دانشجویان پذیرفته شدگان برتر کشوری در هریک از آزمونهای متمرکز جامع علوم پایه پزشکی ،

دندانپزشکی داروسازی ،

جامع پیش کارورزی پزشکی،

پذیرش دستیار پزشکی و دندانپزشکی (حداقل سه نفر و حداکثر تاسقف چهل نفر در هر آزمون)

*-رتبه های برتر پذیرفته شدگان در آزمون های ورودی دوره های تحصیلاتی تکمیلی کارشناسی ارشد وPhDبه شرح زیر:

*-در آزمون های ورودی کارشناسی ارشد:تا 20نفر پذیرفته شده در هر رشته یک نفر،

تا 50 نفر پذیرفته شده در هر رشته دو نفر و در صورتی که تعداد پذیرفته شدگان بیش از 50نفر باشد در مجموع 3 نفر.

در آزمون های ورودیph.D: تا 5 نفر پذیرفته شده در هر رشته 1 نفر ،

تا 10نفر پذیرفته شده در هر رشته 2 نفر و در صورتیکه تعداد پذیرفته شدگان بیش از 10 نفر باشد در مجموع 3 نفر.

ح-1%دانشجویان برتر هر رشته ورودی هر سال تحصیلی دانشگاه و حداقل 1 دانشجوی دوره ی کاردانی با معدل 5/18 یا بیشتر،1 دانشجوی مقطع کارشناسی با معدل 18 یا بیشتر، برای مقاطع بالاتر معدل 17 یا بیشتر الزامی است.

ط- دانشجویان پژوهشگر برجسته به پیشنهاد شورای استعدادهای درخشان دانشگاه و تایید شورای پژوهشی و دبیر خانه شورا واقع در مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی وزارت متبوع.

ی-رتبه های برتر پذیرفته شده در هر رشته در آزمون نهایی دانشنامه تخصصی:به ازای هر 20 نفر پذیرفته شده 1 نفر،تا 50 نفر پذیرفته شده 2 نفر ودر صورتیکه که تعداد پذیرفته شدگان بیش از 50 نفرباشد در مجموع 3 نفر.

تبصره 1: شاخص های اصلی دانشجویان بند "ط "پس از تصویب در شورای معین از طرف دبیر خانه شورا به دانشگاه ها ابلاغ خواهد شد .

تبصره 2:تسهیلات مربوط به مشمولین بند"ی" پس از تصویب در شورای مربوطه ابلاغ خواهد شد.

************************** معدل کمتر از 16 و در کل دوره معدل کمتر از 17 و دانشجویان مقاطع کارشناسیی ارشد وبالاتر که در 2 ترم متوالی یا متناوب معدل کمتر از 15 و در کل دوره معدل کمتر از 16 کسب نمایند مشمول این آئین نامه وتسهیلات مربوطه نخواهند شد.

ماده 3- دانشجویان که دارای حکم محکومیت قطعی از کمیته انضباطی دانشگاه یا هیئت بدوی تخلفات آزمون ها (مبنی بر تخلف آموزشی یا اخلاقی)باشند مشمول این آئین نامه و تسهیلات مربوطه نخواهد شد.

ماده4-دانشجویان دارای استعداد درخشان هر مقطع تحصیلی اعم از شاغل به تحصیل یا فارغ التحصیل مجازند فقط یک نوبت قبل ازانجام خدمت سربازی و طرح نیروی انسانی در آزمون ورودی مقطع بالاتر شرکت نمایند.

ماده5-حداکثر 10درصد از ظرفیت پذیرش مازاد در هررشته/محل به دانشجویان دارای استعداد درخشان مقاطع مختلف تخصیص داده می شود.جهت استفاده از این سهمیه شرکت در آزمون و کسب حداقل 85درصد نمره ای که آخرین نفر پذیرفته شده در رشته /محل مربوط به دست آورده لازم می باشد.

تبصره1:برای استفاده از سهمیه مازاد کسب حداقل امتیازات لازم آموزشی،پژوهشی،فردی و اجتماعی که با در نظر گرفتن بالاترین امتیاز کسب شده تعیین می گردد لازم است.

تبصره2:چگونگی محاسبه امتیازات فوق الذکر در شیوه نامه نحوه ادامه تحصیل استعدادهای درخشان ارائه و ابلاغ می گردد.

تبصره3:دانشجویان مشمول این ماده میتوانند فقط یک مرتبه برای مقطع تحصیلی بالاتر از مزایای پیش بینی شده استفاده نمایند.

ماده6-دانشجویان مشمول این آیین نامه(به استثنای مقاطعph.Dو تخصصی)می توانند طرح نیروی انسانی خودرادر سازمان ها و مراکز آموزشی،پژوهشی و یا مدیریتی مرتبط با دانشگاه های علوم پزشکی یا وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی بگذرانند مشروط بر اینکه حداقل50%دوران دانشجویی خود را (شامل زمان*******************************فوق نیاز به خدمات آنان داشته باشند.

ماده7-دانشجویان دارای استعداد درخشان دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد پیوسته(دکترای حرفه ای)مجازند در صورت داشتن حداقل معدل****دو نیمسال تحصیلی و تائید استاد مشاور به طور همزمان در یکی از رشته های کارشناسی یاMPHدانشگاه های کشور به تحصیل ادامه دهند.

تبصره:مقررات تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی طی دستورالعمل جداگانه ای ابلاغ می شود.

ماده8-به منظور هدایت فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشجویان دارای استعداد درخشان و نظارت بر آن ها،دانشگاه یکی از اعضای هیئت علمی دارای مرتبه استادیاری به بالا را بعنوان استاد مشاور دانشجو تعیین می نماید.

ماده9-دانشجوی دارای استعداد درخشان می تواند به پیشنهاد دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه ها و تائید معاونت آموزشی دانشکده دروس عمومی را بطور غیر حضوری بگذراند.این دروس جزء حد نصاب واحدهای درسی دانشجو در آن نیمسال تحصیلی منظور نمی گردد.

ماده10-دانشجوی دارای استعداد درخشان می تواند در هر نیمسال تحصیلی به پیشنهاد استاد مشاور و تائید معاونت آموزشی دانشکده مربوطه حداکثر تا27واحد درسی را بگذراند.

ماده11-دانشگاه می تواند به منظور آموزش مباحث جدید علمی به دانشجویان دارای استعداد درخشان،کلاس های ویژه ای تشکیل دهد.

ماده12-دانشگاه موظف است کلاس های ویژه آموزش زبان،مهارتهای رایانه ای،مدیریت،روش تحقیق و سایر موارد مشابه بر اساس نیاز سنجی برای دانشجویان دارای استعداد درخشان به صورت رایگان تشکیل دهد.

*************************************************در کنفرانس های علمی و کارگاه های آموزشی داخل و خارج از کشور فراهم نماید.

ماده14-دانشگاه موظف است نسبت به پرداخت کمک هزینه های لازم جهت تحقیق در زمینه موضوع و تهیه پایان نامه های تحقیقاتی بر حسب مورد و شرایط هر دانشگاه اقدام نماید.

تبصره:کمک هزینه مذکور از محل اعتبارات پژوهشی دانشگاه قابل پرداخت می باشد.

ماده15-دانشگاه موظف است اقدامات لازم را در جهت اعطای وام و کمک هزینه تحصیلی ،خوابگاه،بن خرید کتاب و تسهیلات استفاده از کتابخانه ها،آزمایشگاه ها،رایانه و اینترنت و امکانات زیارتی،تفریحی،ورزشی برای دانشجویان دارای استعداد درخشان به عمل آورد.

ماده16-هزینه های مالی و اعتباری کلیه برنامه های ویژه آموزشی و پژوهشی دانشجویان دارای استعداد درخشان از محل اعتبارات برنامه حفظ و پرورش استعدادهای درخشان و سایر منابع دانشگاه تامین می شود.

این آیین نامه که مشتمل بر یک مقدمه،16ماده و 8 تبصره است در تاریخ 13/05/1386 به تصویب شورای هدایت استعدادهای درخشان رسید و جایگزین مصوبه های "آیین نامه سطح بندی عملکرد استثنایی و تسهیلات اعطایی به استعدادهای درخشان و دستورالعمل ارزشیابی و بودجه بندی استعدادهای درخشان در دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی و موسسات وابسته به وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی"مورخ 10/08/1383 گردید و از تاریخ ابلاغ به مدت یک سال شمسی به صورت آزمایشی اجرا و پس از بررسی تصمیم گیری مجدد خواهد شد.

 

آیین نامه شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

مقدمه

به منظور اعتلای علمی کشور و تربیت چهره های علمی شاخص و در راستای برنامه ریزی توسعه پایدار کشور و به اجرا در آوردن سیاست های هدایت و حمایت استعدادهای درخشان در دانشگاه های علوم پزشکی و موسسات علمی واجد شرایط مصوب جلسه 419 مورخ22/02/1377 و جلسه 502 مورخ22/05/1381 شورای عالی انقلاب فرهنگی ،این آیین نامه به تصویب رسید.

در این آیین نامه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی،وزارت،دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی و مراکز آموزشی و تحقیقاتی وابسته دانشگاه و شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی به اختصار "شورا" نامیده می شود.