شیوع اختلالات خلقی در مصرف کنندگان آمفتامین بالاست

بر پایه نتایج طرح تحقیقاتی "بررسی نتایج درمانی بیماران مبتلا به اختلالات خلقی ناشی از مصرف متامفتامین پس از اولین بستری در بیمارستان فارابی کرمانشاه در سال های1395-1391 " که توسط دکتر عمران داوری نژاد در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد مشخص گردید شیوع اختلالات خلقی در مصرف کنندگان آمفتامین بطور معناداری بالاست.

باتوجه به شیوع نسبتا بالای مصرف آمفتامین و روند روبه افزایش آن در جامعه، براساس نتایج این تحقیق شیوع اختلالات خلقی در مصرف کنندگان آمفتامین بطور معناداری بالاتر از جوامع عمومی بدست آمد،  بنابراین اختلالات خلقی ناشی از مواد می بایست بطور جدی مورد توجه قرار گیرد و با تشخیص و درمان به موقع آن بتوان با ارائه راهکارهای مناسب به مراکزی که مسئولیت خدمت رسانی به این گروه از افراد را دارند (سازمان بهزیستی،مراکز بازپروری،کلینیک های ترک اعتیاد و....) گامی در جهت موفقیت هر چه بیشتر درمانهای انجام شده در این خصوص برداشت.

همچنین شواهد در این مطالعه نشان داد افراد با اختلالات خلقی ناشی از متامفتامین نیز به دلایلی از جمله ادامه مصرف آمفتامین یا مواد دیگر به منظور خود درمانی جهت کنترل علائم همراه یا نگرانی بیش از اندازه نسبت به عوارض احتمالی درمانهای انجام شده و یا نداشتن انگیزه لازم به علت اضطراب ناشی از علائم همراه، پایبندی کمتری نسبت به درمان داشته و روند درمان را با جدیت پیگیری نمی کنند لذا ارائه راهکارهای مناسب به مراکز فوق بسیار حائز اهمیت است.