نشست دوم دانشجوئی نقد فیلم سینمائی

با توجه به مصوبه شورای فرهنگی دانشجوئی دانشکده دندانپزشکی اولین نشست نقد فیلم در هفته اول ماه مبارک رمضان در آمفی تئاتر دانشکده برگزار گردید .در این جلسه که حجت الاسلام حسن بهمنی نیز به عنوان کارشناس موضوعی حضور داشت دانشجویان به بیان نظرات خود در مورد اهداف سازندگان فیلم پرداختند .آرگو (به انگلیسیArgo) نام فیلمی سینمایی محصول کشور آمریکا به سال ۲۰۱۲ میلادی و ساختهٔ بن افلک است. داستان این فیلم دربارهٔ وقایع بحران گروگان‌گیری در سفارت ایالات متحده آمریکا در تهران است، که در آن، ۶ دیپلمات آمریکایی توانستند از منزل سفیر کانادا در تهران به خارج از ایران بگریزند.[۱] در این فیلم بازیگرانی چون بن افلک، آلن آرکین، برایان کرانستون و امید ابطحی به نقش‌آفرینی می‌پردازند. تهیه‌کنندگان این فیلم بن افلک، جرج کلونی و گرانت هسلو هستند.«اگـه مــی خـوای یــه چـیــزِ دروغ رو مـردم بـاور کـنـن، بـایــد از طــریــقِ رســانــه هــا ایــن دروغُ بــگــی...!» این جمله دیالوگی از فیلم آرگو است که تمام هدف فیلم و مفهوم آن را به طور کامل بیان می کند.آرگو برنده اسکار بهترین فیلم سال، روایتی متزلزل و کاریکاتور وار از ماجرای فرار شش آمریکایی از لانه جاسوسی آمریکا در سال 1357 است! آرگو از ابتدای اکران اش بسیار قدرتمند ظاهر شد و تمامی منتقدان امتیاز بالایی به فیلم دادند. به طوری که سایت راتن توماتو به آن از 100 امتیاز 96 داده است. تقریباً 256 نقد بر این فیلم نوشته شده است که 245 تای آن مثبت و فقط 11تای ان منفی است! واقعاً آمار شگفت انگیزی است. با انتظارات بالا به تماشای فیلم می نشینی ولی بعد از پایان فیلم متوجه می شوی آرگو تنها یک تریلر متوسط روبه ضعیف است با اشتباهات آشکار و بی شمار!آرگو در افسانه های یونانی نام بزرگترین کشتی آن زمان است که برای پیدا کردن پشم زرین ساخته شده است وخدمه ی آن شامل هراکلس، اورفئوس، هولاس و بسیاری از پهلوانانی بود که از سرتاسر یونان به این کشتی آمده بودند!

البته در فیلم این کشتی  تبدیل به یک کشتی فضایی یا سفینه شده است که در اصل همان هواپیمایی است که به وسیله ان آن 6 آمریکایی با پاسپورت های کانادایی از ایران خارج می شوند و در اصل پشم زرین آن شش نفر هستند! داستان فیلم با توجه به اشتباهات فاحش فراوانی که دارد به هیچ وجه قابل اعتماد نیست! مثلاً تا آنجایی که من می دانم ایرانی ها وقتی از ماجرای فرار این شش آمریکایی مطلع می شوند که آنها به امریکا رسیده اند، ولی در فیلم به خاطر حفظ اکشن و به وجود آمدن تعلیق و آن صحنه کمدی تعقیب و گریز در باند فرودگاه و در اضطراب قرار دادن مخاطب زمان اش که قبل از فرار آنها منتقل شده است! این حرفه ی هالیوود است که با این جور تله های سینمایی آدرنالین تماشاگر را بالا ببرد و در 30 دقیقه پایانی اثر این کار را به نحو احسن انجام می دهد!

روابط عمومی دانشکده دندانپزشکی |